Geld lenen kost geld

Financial lease

Financial Lease is een financiering, een speciaal product voor ondernemers die een auto, bedrijfsauto of een ander bedrijfsmiddel willen aanschaffen. Het wordt leasing genoemd omdat de auto het onderpand vormt voor de financiering.

Financial lease is een transparante leenvorm

In de praktijk betekent dit dat u (de Financial lease nemer) economisch eigenaar bent van de auto. Juridisch gezien blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto, totdat hij geheel is afbetaald. Daarna bent u ook juridisch eigenaar! Bij een financial lease-contract betaalt u een vast maandelijks leasebedrag mede omdat de rente ongewijzigd blijft gedurende de looptijd van het leasecontract. U weet exact waar u aan toe bent. Heel transparant dus.

Is Financial lease Fiscaal aftrekbaar?

Het voordeel van Financial lease is dat u geen gebruik hoeft te maken van uw eigen financiële middelen. U kunt zelf de looptijd bepalen die past bij de afschrijving en de lease periode van het object. Als economisch eigenaar van de auto kunt u tevens profiteren van rente en afschrijvingskosten welke voor u fiscaal aftrekbaar zijn. Betreft het een auto op grijs kenteken (bestelbus) of zuinige auto met lage CO² uitstoot dan kunt u in aanmerking komen voor allerlei gunstige regelingen. Bent u startende ondernemer dan kunt u tevens gebruik maken van de regeling startersaftrek, waarbij het mogelijk is om willekeuring af te schrijven. Informeert u bij uw boekhouder naar de fiscale voor- en nadelen! 

U kunt het object tot maximaal de aanschafprijs exclusief de BTW leasen. De BTW wordt niet meegefinancierd aangezien u de BTW direct bij de fiscus terug kunt vorderen, u bent immers economisch eigenaar. Ook de inruil of een deelbetaling behoren tot de mogelijkheden. Voorts bestaat de mogelijkheid om een slottermijn (die afhangt van de te verwachten restwaarde van het voertuig) op te nemen in de lease-overeenkomst, waardoor de leasetermijn lager uitvalt.

Kenmerken van Financial Lease:

  • Fiscale afschrijving
  • Zelf de looptijd bepalen
  • Mogelijkheden voor verschillende bedrijfsobjecten (auto,bestelwagen, boot, etc.)
  • Transparant
  • Relatief lage rente
  • Investeringsaftrek soms mogelijk
  • Geen beslag op uw liquiditeit
  • Lage lease termijn mogelijk d.m.v. het opnemen van een slottermijn in het contract 

Waarom lenen via ons?

Veel mensen hebben te dure leningen tegen rentes tot wel 15% (!) bij creditcard maatschappijen, postorder- bedrijven of staan vaak en duur rood bij hun bank! DeGoedkoopsteLening.nl zorgt er al sinds 1998 voor dat mensen goedkoop geld lenen! Dit voor zowel nieuwe leningen als het oversluiten van lopende leningen!

Dat doen we ook voor U!

Zie ook: Verantwoord lenen

Wij vergelijken o.a. bij

Wij vergelijken uw goedkope lening ook bij de Nationale Nederlanden

Wij zijn aangesloten bij

Wij zijn aangesloten bij het Kifid