Geld lenen kost geld

Voordelen van een doorlopend krediet

Voordelen doorlopend krediet

Wat zijn nu precies de voordelen voor u om een doolopend krediet af te sluiten? Wij hebben de voordelen van een doorlopend krediet voor u hieronder duidelijk met uitleg op een rijtje gezet:

  • Vaak kent een doorlopend krediet een iets lagere rente dan een persoonlijke lening 
  • Geen afsluitkosten bij een doorlopend krediet, overigens ook bij een persoonlijke lening
  • Flexibel: Men kan zonder kosten of boetes de lening altijd geheel of gedeeltelijk inlossen
  • Men kan tussentijds geld opnemen (als er ruimte is) bij een doorlopend krediet, bij een persoonlijke lening kunt u geen geld opnemen

Lage rente

Een van de belangrijke aspecten waarop u kiest voor een bepaald soort lening is de rente. U wilt natuurlijk goedkoop geld lenen! Een groot voordeel van een doorlopend krediet is dat de rente meestal het laagst is bij een doorlopend krediet. De rente bij een Persoonlike Lening is doorgaans hoger, met name als u kiest voor een langere looptijd. U betaalt alleen rente per maand over het daadwerkelijk uitstaande saldo. U spreekt voordat u het contract gaat afsluiten af wat het maandbedrag is, dit wordt vastgelegd in het contract. Het termijnbedrag is het vaste bedrag welke u per maand betaalt. U kunt meestal kiezen uit maandbedragen van 1%, 1,5%, of 2 % van de kredietlimiet / totale kredietbedrag aan rente en aflossing samen. Als u tussenliggende percentages wil, of rondere bedragen, is dat op verzoek ook vaak mogelijk als het maar meer dan 1% van het totale kredietbedrag is aan rente en aflossing samen. 

Geen afsluitkosten

Bij een doorlopend krediet is nog een van de grote voordelen dat u geen afsluitkosten hoeft te betalen. Bij tweede hypotheken is dat vrijwel altijd wel het geval. (wij bemiddelen overigens niet in hypotheken)

Zonder kosten of boetes geheel of gedeeltelijk inlossen

Hiernaast is nog een van de grote voordelen van een doorlopend krediet dat u als u een gedeelte van uw lening wilt inlossen dat kan doen zonder (extra) kosten of boetes. U kunt dus altijd boetevrij inlossen! Dit in tegenstelling tot een Persoonlijke lening waaraan u  tussentijds meestal niet boetevrij kunt inlossen.

Tussentijds geld opnemen

Er zitten dus vrij veel voordelen aan een doorlopend krediet! Het laatste voordeel  is dat u als u tussentijds geld wilt opnemen u deze mogelijkheid hebt. Dit voordeel heeft u wel bij een doorlopend krediet en niet bij een Persoonlijke Lening, daar kunt u niet tussentijds extra geld opnemen.

Waarom lenen via ons?

Veel mensen hebben te dure leningen tegen rentes tot wel 15% (!) bij creditcard maatschappijen, postorder- bedrijven of staan vaak en duur rood bij hun bank! DeGoedkoopsteLening.nl zorgt er al sinds 1998 voor dat mensen goedkoop geld lenen! Dit voor zowel nieuwe leningen als het oversluiten van lopende leningen!

Dat doen we ook voor U!

Zie ook: Verantwoord lenen

Wij vergelijken o.a. bij

Wij vergelijken uw goedkope lening ook bij de Nationale Nederlanden

Wij zijn aangesloten bij

Wij zijn aangesloten bij het Kifid