Geld lenen kost geld

Nadelen flexibel krediet

Als u een flexibel krediet gaat afsluiten zijn daar een paar nadelen aan verbonden. Hieronder geven wij voor u duidelijk de verschillende nadelen van een flexibel krediet weer:

  • Variabele rente
  • Onzekerheid over de looptijd omdat u kunt opnemen en boetevrij kunt inlossen
  • U kunt in de verleiding komen om extra geld op te nemen, terwijl u eigenlijk juist van de lening af wilde...

Variabele rente bij een flexibel krediet

Doordat de rente niet vast is, weet u niet precies waar u aan toe bent. Het kan zijn dat de bank besluit de rente te verhogen. Dit zijn vaak geen grote verhogingen, u moet doorgaans denken aan verhogingen en verlagingen van zo'n  0,1 % tot 0,5%. U zult hierover trouwens tijdig worden geïnformeerd middels het maandoverzicht dat u iedere maand thuisgestuurd krijgt.

Het nadeel van een variabele rente kan overigens ook een voordeel zijn, omdat de bank i.p.v. een verhoging ook tot een verlaging van de effectieve jaarrente / jaarlijks kostenpercentage kan overgaan!

Onzekerheid over de looptijd 

Nog een van de nadelen van een flexibel krediet is dat u onzeker bent over de looptijd omdat u door geld op te nemen en door boetevrij in te lossen de looptijd verandert. Als u extra inlost zal de theoretische looptijd korter worden en als u weer geld opneemt, zal de looptijd begrijpelijkerwijs weer wat langer worden.

Verleiding om extra geld op de nemen bij een flexibel krediet

Doordat u bij een flexibel krediet geld op kunt nemen, kunt u in de verleiding komen om steeds weer opnieuw geld op te nemen. Men dient dus wel over een zekere discipline voor wat betreft het aflossen van de lening te beschikken anders gaat het heel lang duren ovor u van uw lening af bent...

Waarom lenen via ons?

Veel mensen hebben te dure leningen tegen rentes tot wel 15% (!) bij creditcard maatschappijen, postorder- bedrijven of staan vaak en duur rood bij hun bank! DeGoedkoopsteLening.nl zorgt er al sinds 1998 voor dat mensen goedkoop geld lenen! Dit voor zowel nieuwe leningen als het oversluiten van lopende leningen!

Dat doen we ook voor U!

Zie ook: Verantwoord lenen

Wij vergelijken o.a. bij

Wij vergelijken uw goedkope lening ook bij de Nationale Nederlanden

Wij zijn aangesloten bij

Wij zijn aangesloten bij het Kifid