Nadelen flexibel krediet
Als u een flexibel krediet gaat afsluiten zijn daar een paar nadelen aan verbonden. Hieronder geven wij voor u duidelijk de verschillende nadelen van een flexibel krediet weer:
- Variabele rente
- Onzekerheid over de looptijd omdat u kunt opnemen en boetevrij kunt inlossen
- U kunt in de verleiding komen om extra geld op te nemen, terwijl u eigenlijk juist van de lening af wilde...
Variabele rente bij een flexibel krediet
Doordat de rente niet vast is, weet u niet precies waar u aan toe bent. Het kan zijn dat de bank besluit de rente te verhogen. Dit zijn vaak geen grote verhogingen, u moet doorgaans denken aan verhogingen en verlagingen van zo'n 0,1 % tot 0,5%. U zult hierover trouwens tijdig worden geïnformeerd middels het maandoverzicht dat u iedere maand thuisgestuurd krijgt.
Het nadeel van een variabele rente kan overigens ook een voordeel zijn, omdat de bank i.p.v. een verhoging ook tot een verlaging van de effectieve jaarrente / jaarlijks kostenpercentage kan overgaan!
Onzekerheid over de looptijd
Nog een van de nadelen van een flexibel krediet is dat u onzeker bent over de looptijd omdat u door geld op te nemen en door boetevrij in te lossen de looptijd verandert. Als u extra inlost zal de theoretische looptijd korter worden en als u weer geld opneemt, zal de looptijd begrijpelijkerwijs weer wat langer worden.
Verleiding om extra geld op de nemen bij een flexibel krediet
Doordat u bij een flexibel krediet geld op kunt nemen, kunt u in de verleiding komen om steeds weer opnieuw geld op te nemen. Men dient dus wel over een zekere discipline voor wat betreft het aflossen van de lening te beschikken anders gaat het heel lang duren ovor u van uw lening af bent...