Geld lenen kost geld

Doorlopend krediet

Wat is een Doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een flexibel krediet waarbij u geld kunt opnemen tot het afgesproken totale kredietbedrag (voorheen de kredietlimiet genoemd) en ook boetevrij kunt aflossen. Een doorlopend krediet wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld: 

- een auto, caravan of motor te kopen 

- om een verbouwing te betalen 

- een restschuld mee te financieren

- om dure leningen mee over te sluiten. Dat scheelt al snel honderden euro's!  Klik hier voor een indicatie van onze rentetarieven.

Hoe verloopt een aanvraag voor een doorlopend krediet?

Nadat er is bepaald, wat voor u een verantwoord totaal kredietbedrag is van het doorlopend krediet, wordt afgesproken hoeveel er per maand betaald gaat worden aan rente en aflossing. Vaak is dit een percentage van het totale kredietbedrag (bijvoorbeeld 1% van € 22.500,- is € 225,- per maand). U kunt kiezen uit een maandbedrag van b.v. 1%, 1,5% of 2% van afgesproken het totale kredietbedrag aan rente en aflossing samen. De maandelijkse rente zit dus bij het maandbedrag in. Iedere maand ontvangt u een afschrift waarop uw huidige uitstaande saldo staat, wat u nog op kunt nemen en zaken als het totale kredietbedrag, de maandtermijn, het huidige rentepercentage. 

Rentekrediet wordt niet meer aangeboden

Een variant op het doorlopend krediet was in het verleden het rentekrediet, waarbij u slechts rente betaalde en standaard niets aflostte per maand. De maandlast was erg laag, omdat u alleen rente hoefde te betalen. Rentekredieten worden tegenwoordig niet meer aangeboden. De laagste maandlast geldt nu bij een maandtermijn van 1% van het totale kredietbedrag aan rente en aflossing samen. 

De productkenmerken van het doorlopend krediet

  • Lage rente (vanaf 4,1%)
  • Vaste maandlast van 1%, 1,5% of 2% van het totale kredietbedrag / kredietlimiet 
  • Zeer flexibel, u kunt geld opnemen en weer boetevrij inlossen
  • Geen afsluitkosten
  • Variabele looptijd, de looptijd van het krediet is theoretisch en afhankelijk van heropnames, (extra) aflossingen, rentewijzigingen en  terugbetalingen
  • Het krediet wordt positief geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) Dat is gunstig omdat banken dan in de toekomst kunnen zien dat u een lening kunt aangaan en ook netjes van betalen bent. Een negatieve BKR-registratie, die u krijgt als u meer dan 2 maanden betalingsachterstand heeft, moet u zien te voorkomen, aangezien die 5 jaar zichtbaar blijft waardoor u 5 jaar moeilijk tot niet kunt lenen... 
  • Minimum kredietbedrag is € 5.000,-
  • Maximum kredietbedrag € 80.000,-

Wij doen zaken met betrouwbare banken en zoeken voor u naar de goedkoopste lening tegen uitstekende voorwaarden. 

Oversluiten doorlopend krediet

Veel klanten van ons hebben door het oversluiten van hun bestaande leningen een lagere maandlast en een veel lagere rente gekregen dan ze hadden! Vaak betaalt u meer dan 10% rente op kleine leningen of roodstanden bij de bank en betaalt u zelfs tot wel 15% rente bij postorderbedrijven zoals Wehkamp, Neckermann en Otto. Door deze te dure leningen over te sluiten naar bijvoorbeeld een doorlopend krediet bij ons vanaf 4,7%, bespaart u veel geld tot wel honderden euro's!  
Als u nog vragen heeft, schroomt u dan niet om deze hier te stellen, wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Verschillende soorten doorlopend krediet

De volgende soorten doorlopend krediet zijn mogelijk:

Waarom lenen via ons?

Veel mensen hebben te dure leningen tegen rentes tot wel 15% (!) bij creditcard maatschappijen, postorder- bedrijven of staan vaak en duur rood bij hun bank! DeGoedkoopsteLening.nl zorgt er al sinds 1998 voor dat mensen goedkoop geld lenen! Dit voor zowel nieuwe leningen als het oversluiten van lopende leningen!

Dat doen we ook voor U!

Zie ook: Verantwoord lenen

Wij vergelijken o.a. bij

Wij vergelijken uw goedkope lening ook bij de Nationale Nederlanden

Wij zijn aangesloten bij

Wij zijn aangesloten bij het Kifid